پوشاک - ۱۶ تیر ,۱۴۰۰
ست کردن رنگ لباس برای بسیاری از افراد سخت است و نمیدانند هر رنگ لباس را باید با چه رنگی ست کنند به همین دلیل سعی میکنند همیشه رنگ های تیره و خنثی برای لباس هایشان انتخاب کنند.
مورد ست کردن رنگ لباس هاست. با ما همراه باشید.
اصول اولیه ست کردن لباس ها شامل تمام قوانین موجود در دنیای مد و لباس و سبک پوششی می شود که درباره ی کنار هم قرار گرفتن ادوات مختلف استایل مطرح می گردد. ممکن است پیش خود بگویید من شخصا آدم ساختارشکنی هستم و اعتقادی به قوانین و باید ها ندارم. بسیار خوب، تا حدودی حق با شماست. ساختار شکنی و درک درست سلیقه شخصی تا اندازه ی زیادی، برای داشتن یک استایل حرفه ای، جزو الزامات است.
اما باز هم گاهی لازم است در مورد بعضی واقعیت ها بیشتر بدانیم! بعضی از حقیقت ها نه فقط در دنیای مد و فشن، بلکه در تمام ابعاد زندگی وجود دارند که انکار ناپذیرند. آنچه در این مطلب خواهید خواند، تنها مربوط به همین قوانین است. تا جایی که “تجربه”، پیشنهاد های زیبایی به ما منتقل می کند ما از آن ها استقبال می کنیم و در مواردی که موضوع فراتر از تجربه می رود و به نظر شخصی و استایل شخصی می رسد، در نهایت کار خودمان را انجام می دهیم.
پیش از هر چیزی لازم است که داستان پشت رنگ ها را بدانید. تا زمانی که درک درستی از رنگ ها و ماهیتشان و از همه مهم تر تاثیرشان بر یکدیگر، نداشته باشید، صحبت کردن در مورد اصول ست کردن لباس، عملا بیهوده است.
از خاطر نبرید که پارچی می تواند به شما بگوید چی را با چی بپوشید، لباس را مستقیما به خودتان پیشنهاد دهد، که البته همین کار را نیز می کند! اما عملی حرفه ای تر که می توانید خودتان انجام دهید، این است که اصول اولیه و قوانین رنگ ها را بیاموزید، یا به عبارتی دیگر، دانش خود را افزایش دهید، پس از آن، مستقلا با توجه به آن چه که آموخته اید، خودتان استایل خودتان را بسازید! این عمل کاری بسیار ارزشمند تر و حرفه ای تر است. نتیجه نیز اعمال سلیقه شخصی خودتان است! (همانطوری که در مطلب اصول شیک پوشی خواندید، وقتی استایلی را خودتان می سازید و چیزی که خودتان دوست دارید را می پوشید یا همان استایل را می سازید، به چیزی به نام اعمتاد به نفس می رسید! اگر علت را می خواهید، از لینک زیر مطلب مربوطه را بخوانید) در نتیجه خواستار اندکی صبر و حوصله هستم برای شما مخاطب عزیز، تا برخی مقدمات علمی را در مورد رنگ ها با هم مرور کنیم.
رنگ به عدم برابری شدت نور دریافتی در سه نوع سلول دریافتکننده نور رنگی قرمز، سبز و آبی در چشم که باعث به وجود آمدن مفهوم رنگ در مغز میشود گفته می شود. اگر یک یا چند ناحیه از طول موجهای نور مرئی توسط ماده جذب یا عبور داده شود ماده رنگی خوانده میشود. (تعریف از ویکی پدیا).
در این میان باید با اصطلاحات مختلفی آشنا شوید که برخی از مهم ترین آن ها رنگ های اصلی ، دمای رنگ و در نهایت مکمل های رنگی هستند. در این بین دمای رنگ برای هر کسی، بدون حتی خواندن و دانستن نکته ای خاصی، به خودی خود واضح و تعریف شده است. در نتیجه بیشتر به رنگ های اصلی و مکمل خواهیم پرداخت.
رنگ های اصلی 3 رنگ مختلف هستند که باید آن ها را از بر باشید! چرا که تمامی رنگ های دنیا از ترکیب این سه رنگ به وجود آمده اند. این سه رنگ عبارت اند از: قرمز، آبی، و زرد. اهمیت این رنگ ها به این دلیل است که شاید باورش سخت باشد اما تمام رنگ هایی که در این دنیا میبینیم (که گویی طیفی گسترده و متشکل از بینهایت رنگ است) همگی از همین 3 رنگ ساخته شده اند.
یعنی برای ساخت هر رنگ تعریف شده و نشده ای (هر رنگی که در دنیا می بینید!)، به چیزی بیشتر از این 3 رنگ، نیاز نداریم.
رنگ های فرعی یا ثانویه، به ترکیب دو به دوی رنگ های اصلی و ساخت 3 رنگ پر کاربرد دیگر گفته می شود. این رنگ ها از این قرار اند: بنفش (ماحصل ترکیب قرمز و آبی)، نارنجی (از ترکیب زرد و قرمز) و در نهایت سبز (که از ترکیب یکسان زرد و آبی به وجود می آید).
وقتی صحبت از ترکیب رنگ می کنیم و مثلا می گوییم که بنفش از ترکیب قرمز و آبی به وجود می آید نکته ای بدیهی وجود دارد که البته ممکن است عده ای به آن توجه نداشته باشند. منظور از ترکیب آبی و قرمز برای به وجود آمدن بنفش، ترکیب دقیقا حجم یکسانی از آبی با قرمز است. به عبارتی دیگر به هر میزانی که آبی استفاده کردیم، دقیق و دقیق به همان اندازه قرمز نیاز داریم تا بنفش را به وجود بیاوریم.
بسیار خوب؛ نکته اولی که مطرح می شود این است که با اندکی تغییر در این نسبت ها به بنفش های مختلفی خواهیم رسید. با یک حساب کتاب ساده متوجه خواهیم شد که بیشتر از توانایی پردازش ذهن انسان، بنفش های مختلفی داریم. (به تعداد بی نهایت). گستردگی دنیای رنگ ها از همین متفاوت بودن نسبت ترکیب شدن رنگ ها نشات می گیرد.
نکته دوم این است که رنگ هایی در بین این رنگ های ثانویه ناشی از تغییر نسبت ترکیب رنگ ها به وجود می آیند، که بهتر است همینجا خاستگاه آن ها را به خاطر بسپاریم. برای بهتر روشن شدن موضوع به مثال بنفش ساخته شده از قرمز و آبی برمی گردیم. اگر نسبت قرمز به آبی، برای خلق بنفش به شکل قابل توجهی بیشتر باشد، رنگ نهایی ارغوانی خواهد بود. می توان ارغوانی را اینگونه تعریف کرد که بنفش متشکل از آبی و قرمز ولی با قرمز بیشتر!
فقط توجه داشته باشید که رنگ ها (از ثانویه به بعد!) تنها زمانی نام گذاری می شوند که پرکاربرد باشند. مثلا ارغوانی رنگ پر کاربردی است، ممکن است به همین ترتیب رنگ هایی با تغییر دادن نسبت های مختلف ترکیب رنگ ها خلق شوند که بسیار هم زیبا باشند. اما به دلایلی، نام مشخصی نداشته باشند و در چنین شرایطی به مشخصه ای به نام کد رنگ می رسیم که برای جلوگیری از همین ابهامات است. فقط فراموش نکنید که تا دلتان بخواهد رنگ های مختلف اتفاقا نام گذاری شده داریم که اصلا نامشان هم به گوشتان نخورده. (لزومی هم ندارد همه را بشناسید. همین که برجسته تر ها را در ذهنتان داشته باشید کافی است.) آیا می دانستید رنگ آبیِ منحصر به فردی، به نام آبی ایرانی داریم؟ بیشتر بخوانید: معرفی رنگ پرشین بلو یا آبی ایرانی ( Persian Blue )
کد رنگ ها که با عددی 6 رقمی همراه با یک هشتگ قبلشان تعریف می شوند، به عنوان شناسنامه ای برای رنگ ها در نظر گرفته می شوند. مثلا #808080 کد خاکستری است. این عدد را در هرجایی که با کد رنگ ها را تعریف می کند، (نظیر طراحی وبسایت، فوتوشاپ…) اگر کپی کنید، رنگ خاکستری تعریف می شود.
حالا که رنگ های اصلی را شناختید، بهترین زمان برای یادگیری رنگ های آرجیبی است: تا برای همیشه از اشتباه کردن این رنگ با رنگ های اصلی، جلوگیری شود! رنگ های آر جی بی همانطوری که از نام آن بر می آید، به 3 رنگ قرمز، سبز و آبی گفته می شود. (نسبت به رنگ های اصلی زرد با سبز جایگزین شده). این رنگ ها به مقصود دیگری تعریف شده اند (برای دنیای صفحه های نمایش نظیر موبایل، تلوزیون و …) بدیهی است که ترکیبات و دنیای آن ها نیز متفاوت است. تفاوت دیگر و مهم تر آر جی بی با رنگ های اصلی در ماهیت آن هاست. رنگ های RGB با مفهوم نور تعریف می شوند. (اگر در مورد صفحه های نمایش بدانید، متوجه خواهید شد که چاره ای جز این تعریف نبوده است).
بیش از این با RGB کاری نداریم و برای فراگیری دانش ترکیبات رنگ، لازم است به همان رنگ های اصلی بر گردیم.
رنگ های خنثی به رنگ هایی گفته می شوند که استثناََ، درون خود، هیچ کدام از رنگ های اصلی را نداشته باشند. در بالا خواندید که همه رنگ های دنیا از رنگ های اصلی به وجود می آیند، لازم است که از رنگ های خنثی در این قسمت فاکتور بگیرید! رنگ های خنثی شامل سیاه و سفید و تمامی رنگ های بین این دو می شود. (یعنی خاکستری: چون خاکستری به هر رنگی بین سیاه و سفید گفته می شود.)
به زبان ساده: سفید یعنی همه ی نور و رنگ های قابل دیدن درون یک رنگ! سیاه برعکس، یعنی نبود هرگونه نور و رنگ؛ و خاکستری هم چیزی بین این دو!
نکته ای که در مورد رنگ های خنثی باید بدانید خنثی بودن آن ها است! یعنی اینکه این رنگ ها در ترکیبات بین بقیه رنگ ها کاملا خنثی عمل می کنند و اثری در ماهیت رنگ نمی گذارند. به عنوان مثال اگر سیاه یا سفید را به رنگ آبی اضافه کنید، نهایتا آن رنگ به آبی پررنگ یا آبی کم رنگ تبدیل می شود و ماهیت آن همچنان آبی است.
علاقه مندان به استایل مینیمال بخوانند: ( چطور استایل مینیمال داشته باشیم؟)
اگر طیف رنگ ها (مثل تمام رنگ های رنگین کمان) را درون یک دایره به صورت پیوسته به هم بچسبانیم، چرخه رنگ ها به وجود می آید. چرخه رنگ ها را می سازیم چون برای ما بسیار مفید است و فهم ارتباط بین رنگ ها را بسیار آسان می کند.
پس از فراگیری چرخه رنگ، اولین کاربرد آن، در رنگ های مکمل مشخص می شود. در چرخه رنگ ها، هر دو رنگی که رو به روی هم قرار می گیرند، نسبت به هم مکمل اند. رنگ های مکمل و اینکه کدام رنگ ها نسبت به یکدیگر مکمل اند را برای ست لباس باید کامل فرا بگیرید.
ممکن است پرسش مطرح شود اینکه دو رنگ نسبت به یکدیگر مکمل اند به چه معنی است؟ شاید اگر بجای مکمل واژه ی متضاد یا مخالف را به کار می بردیم، این پرسش مطرح نمی شد. (هرچند که به طور دقیق و علمی، نام گذاری درستی نیست). به دو رنگی مکمل گفته می شود که از ترکیب آن دو، رنگی خنثی پدید بیاید. (جهت یادآوری، رنگ های خنثی: سیاه، سفید و خاکستری).
مکمل های رنگی برای ست لباس بسیار پر اهمیت اند. علت این است که دو رنگی که نسبت به هم مکمل باشند، در کنار هم تصویر و منظره زیبایی را می سازند. در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.
مهم ترین جفت رنگ های مکمل نسبت به هم بدین شرح اند (که توصیه می کنیم آن ها را به خاطر بسپارید) :
بسیار خوب، تمام مقدماتی که برای داشتن یک ست رنگی حرفه ای لباس نیاز داشتیم، در بالا مرور شد. توجه کنید که دنیای رنگ ها، واقعا تمامی ندارد و ممکن است با شروع مطالعه، شما را در خودش غرق کند! مشکلی نیست. اما توجه داشته باشید که برای ساخت استایل و داشتن یک ست رنگی حرفه ای لباس، تا به همین جا کافی است. بیشتر از این اگر وارد دنیای رنگ ها شوید، فرم حفظ کردن فرمول پیدا می کند! که اصلا لازم نیست. اما اگر آنچه تا اینجا دیدید را به خوبی فرا بگیرید، به راحتی می توانید هر فرمولی که می خواهید را بسازید.
معمولا هر کسی به یک رنگ خاصی علاقه بیشتری دارد. با این وجود اگر در انتخاب رنگ برای استایل خود دچار تردید هستید، در زیر به مفهوم و معنی هر رنگ، بطور جداگانه می پردازیم.خوب است که کمی درباره روانشناسی رنگ ها بدانید. هر رنگی محتوا و مضمون منحصر به خودش را تداعی می کند. در زیر مختصری به هر کدام می پردازیم:
به طور کلی به رنگ های آبی سبز و بنفش، رنگ های سرد گفته می شود. رنگ های سرد، آرامش، سردی و همین طور غم و ناراحتی و گاهی اعتماد را منتقل می کنند.
رنگ های گرم شامل قرمز و زرد و نارنجی است و این رنگها معمولا نشان دهنده ی شور و هیجان هستند. صمیمیت، خشونت و شور از مشخصه های اصلی این رنگ ها است.
رنگ سفید کامل ترین بازتابنده است و همواره نماد خلوص، وضوح، پاکی و سادگی است. سفید به خوبی فضا و حجم را منتقل می کند. فراموش نکنید که سفید هر جسمی را حجیم تر نشان می دهد. برای همین است که به افراد لاغر و ریز اندام، این رنگ را توصیه می کنند.
رنگ سیاه کاملا برعکس سفید است و به عنوان جذب کننده انرژی شناخته می شود. سیاه رنگی مرموز بوده و شخصیت انسان را پنهان میکند. معمولاً رنگ سیاه را برای مواردی نظیر امنیت، لوکس بودن، زرق و برق و پیچیدگی می شناسند.
قرمز در بین رنگ ها طولانی ترین طول موج را دارد و علت جلب توجه کردن بیشتر آن نسبت به باقی رنگها نیز همین است. رنگ قرمز، اشتها، شور و هیجان را افزایش می دهد و از آن به عنوان نماد قدرت نیز استفاده میشود. روانشناسان رنگ قرمز را رنگ غریزه می دانند و نماد اراده، پرواز و تحریک فیزیکی در نظر می گیرند هرچند به عنوان نکته ای منفی قرمز ممکن است به عنوان رنگی تهاجمی، خطرناک و منفی نیز شناخته شود.
رنگ زرد مانند قرمز، رنگی تحریک کننده است. با این تفاوت که بیشتر از آنکه نشان دهنده تحریک قدرت و اراده باشد، محرک احساسات و عواطف است. این موضوع تا جایی پیش می رود که روانشناسان زرد را قوی ترین رنگ از نظر روانی در نظر می گیرند. اگر می خواهید با پوشیدن یک لباس، به یک رنگ خاص، اعتماد به نفس خودتان را نشان دهید و هرچه ترس و اضطراب است را به دور بریزید، لباستان را به رنگ زرد انتخاب کنید.
۰ , ۲۰۵